CMS Gesundheit Versicherung Austausch http://deutschpillen.com/erektile-dysfunktion/viagra-bestellen/ Gruppe Gesundheit psychische Gesundheit
U bevindt zich in: DiÇa Design > Grafisch > Typografie
TYPOGRAFIE

Typografie is de kunst van het vormgeven, zetten en drukken van tekst, zowel voor functionele als esthetische doeleinden. Typografie houdt zich bezig met tekstuele vormgeving en wordt in de meeste gevallen toegepast om het doel en de inhoud van een tekst te ondersteunen. Een tekst moet bijvoorbeeld leesbaar zijn. Daarom worden teksten in boeken en kranten vaak uit een lettertype met schreef gezet, maar op het beeldscherm juist vaak met een schreefloos lettertype zoals Arial of Tahoma opgemaakt

Voor een reclame- of waarschuwingsbord is het van belang dat woorden opvallen door ze met felle kleuren te accentueren. In een lange tekst wordt gebruikgemaakt van vetgedrukte woorden om de aandacht te trekken en om hiërarchie aan te geven voor het lezen en wordt cursivering gebruikt om de lezer te attenderen tijdens het lezen. Ook met andere zaken die de leesbaarheid van een tekst beïnvloeden, houdt typografie zich bezig, bijvoorbeeld de beoogde lezer en de indeling van een pagina.

Zo letten wij onder andere op: de zetbreedte (regellengte): de diverse lettergroottes (corpsen) en -soorten, de interlinie, de regelafstand, de grootte van de letter (het corps), de spatie-breedte, het gebruik van initialen, het gebruik van kapitalen (hoofdletters), kleine kapitalen en onderkast (kleine letters als deze), de letterspatiëring, de gebruikte letterfamilie(s) (lettertypen), de leestekens, de verhoudingen tussen de marges rond een tekstblok, het vaste (verticale) tussenwit (bij meerdere kolommen) en het bijeenblijven van inhoudelijke 'eenheden'.

Voor zover de technische uitleg, simpeler gezegd: wij zijn dol op letters, tekens, symbolen, lettertypen en alles wat daarbij komt kijken.


FACEBOOK
CONTACT
Dica Design

Fuchsiastraat 2, Den Haag

Dica Design

070 - 212 89 54

Dica Design

06 - 81 69 00 66

Dica Design
Dica Design
Dica Design
TWITTER
DIÇA DESIGN
KVK 27198560
BTW NL145763997B01
© 2018 DiÇa Design